Att vara fodervärd åt Kennel Gogo Dolls..För att mina hundar ska få all den tid och uppmärksamhet som de behöver så har jag inte möjlighet att spara alla valpar hemma som jag vill ha kvar och förhoppningsvis fortsätta min avel med.
Därför söker jag ofta fodervärdar till mina kullar.
Då kan jag behålla avel och utställningsrätt på hunden men den får ändå ett eget bra hem och den tid som den så väl behöver.

Det finns två olika avtal att använda sig av och självklart är det Svenska Kennelklubbens avtal som tecknas.


Fodervärdsavtal:
Innebär att valpen "säljs" utan köpeskilling, istället har jag då rätt till att ta två valpkullar undan en tik (max 5 års ålder) eller erhålla 6 parningar (max 7 år) på en hane. Jag har även rätten att ställa ut samt genomföra andra prov med hunden (te.x mentalbeskrivning)
I övrigt är hunden Er, precis som om ni skulle ha köpt den.


Köpeavtal med bibehållen avelsrätt:
Halva köpeskillingen för hunden betalas. Resten betalas genom att jag har rätt till 1 kull på tik (max 5 år) eller 3 parningar på en hane (max 5 år). Samt även där rätt att använda hunden för utställningar och prov.


Att vara fodervärd är ett trevligt sätt att äga sin hund där vi har en nära kontakt och samarbete. Alla beslut om utställningar och prov tas i samrådan med mig och fodervärd.
En stor fördel är att du får den absolut bästa hunden i kullen och du får en hund som blir visad och meriterad.
När tiken skall ha sin kull/kullar så kommer hon bo hos mig under 10 veckor. Varför inte då passa på att åka på en semester eller annan aktivitet utan att ni behöver ordna med hundvakt.
Alla kostnader i samband med utställning och avel står jag självklart för.

Det krävs dock av dig som fodervärd att du har ett visst intresse för pälsvård, kammar underull regelbundet samt håller hunden tovfri, välmotionerad och i fin kondition (som visserligen är självklart att alla hundar ska vara).
Jag kan absolut inte ta ifrån dig/er hunden OM det inte skulle handla om grov vanvård.

Eftersom hunden behöver komma lite oftare för trimningar, hämtas och lämnas inför utställningar m.m så bör du/ni som fodervärd bo med max. 5 mils radie från Hallsberg för ett smidigt samarbete.
Såklart är det också viktigt att personkemin stämmer bra mellan oss.


Om Du/Ni tycker att det låter intressant och spännande att att vara fodervärd och en del av vårt team så är ni varmt välkomna att kontakta mig så kan jag berätta mer om vad det innebär och svara på era frågor.