SE JV-14 New Era's Verona  "Nellie"
 
e. SE UCH DK UCH WW-15 C.I.B  Little Star de Trufas Negras

u. SE UCH FI UCH SE V-10 C.I.B  New Era's HavannaÄgare/Owner: Kennel Gogo Dolls

Uppfödare/Breeder: Yvonne Broberg

SE16722/2014


35 cm


 Nellie är en supersträv, välkroppad tik med ett fantastiskt vackert och kraftfullt huvud och en enorm utstrålning. Hon är otroligt glad och nyfiken, har en stor lek och kamplust samt mycket motor och egen vilja i sig. Älskar allt och alla omkring sig, både människor och hundar. Och hon är ALLT jag någonsin kunnat önska mig av en dvärgschnauzer.
Jag väntatde i fyra år på en valp efter hennes mamma ( SEUch FIUch SE V-10 C.I.B New Era's Havanna), som jag såg första gången på en utställning 2010 och sa att "den fina tiken vill jag ha en valp efter" och så blev det :) Och väntan var verkligen värd varje sekund. Nellies pappa är även en av mina absoluta favorithanar (SE UCH DK UCH  WW-15 C.I.B Little Star de Trufas Negras), så kombinationen känndes sååå rätt.


Trots att hon även ärvt fina egenskaper från sin mor, så är hon utseendemässigt och mentalt väldigt lik sin far, "Messi", en import från Argentina som ägs av Maria Landergård, Kennel Schnauzi-Hero's. Men en kopia av sin farmor Escarlata O'hara TAS Von Portenschlag, som ägs av Messis uppfödare Barbara Fraile i Argentina.


Vi har börjat lite smått med lydnadsträning och även viltspår, nu i sommar 2015 har hon gått sina första spår och det har hon gjort med bravur. Fattade direkt vad det handlade om och spårar lugnt och metodiskt i ett perfekt tempo. Så roligt att se hundarna jobba och de blir härligt trötta av det.
Nellie kommer att bo hemma hos mig och förhoppningsvis gå i fotspåren efter sina föräldrar och bli en liten stjärna :)

Utställningskarriären har börjat på bästa sätt med på sin första utställning från Juniorklass bli 3e bästa tik totalt på Finlands största utställning (47 anmälda dvärgschnauzer p/s), samt Bästa Juniortik och titeln Svensk Juniorvinnare-14 på Stockholm Hundmässa i december 2014 (I konkurrens med 14 andra juniortikar).
Samt flera BIR placeringar och en Best In Show-3 placering som valp på SKK's utställningar.Utställd med:

Excellent i kvalitetsbedömnng
HP x 8
BIR-valp x 6
BIM-valp x 1
2a Bästa tikvalp x 1
BIR x 1 (Inoff. utställning för rasspecialist)
BIG-2 (Inoff. utställning för rasspecialist)
BIS-3 valp på SKK Utställning, av alla raser!!!

CK x 6
Bästa tik 3 x 5
Reserv-CERT x 1
Reserv-CACIB x 1
BEST IN SHOW-3 & bästa peppar/salt på rasspecialen CUPEN 2017


Titel: Svensk Juniorvinnare - 14

Känd mentalstatus med
godkänt skott.
Ögonlyst u.a 2015-12-21


Mamma till Gogo Dolls C-kull 

Nellies mamma

Nellies pappa